Het buitengebied van Vallei en Veluwe Midden krijgt glasvezel!

Geplaatst op: 09 april 2018
Goed nieuws voor de inwoners van Amersfoort, Apeldoorn, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Nijkerk en Putten. 53,1% van de huishoudens heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen.

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf is blij met dit percentage: “Een geweldig resultaat dat de vraag naar een goede internetverbinding benadrukt en de inzet van de gemeenten, ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners weerspiegelt. Want wat is er veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes! Door het enthousiasme in het gebied komt er glasvezel in het buitengebied.”

Blij voor de inwoners van ons buitengebied
Ook de gemeenten zijn blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. En dit vooral dankzij de inzet van de inwoners. Er is enorm veel werk verzet door de vrijwilligers in het gebied. Er zijn veel lokale avonden georganiseerd door ambassadeurs en dorpsraden. De saamhorigheid is groot en dat wordt nu beloond. Er komt glasvezel en dat is voor de ontwikkeling van het buitengebied zo ontzettend belangrijk. De inwoners hebben zich gerealiseerd dat het nu of nooit was.

Alsnog aanmelden en aanleg
Inwoners die nu alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Glasvezel buitenaf start na de zomervakantie met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat in het 3e of 4e kwartaal van 2019 iedereen die een abonnement heeft afgesloten, gebruik kan maken van glasvezel.