Utrechtse Heuvelrug

Op 16 maart 2016 vond er een informatieavond over breedband in het buitengebied plaats. Veel bewoners van het buitengebied waren hierbij aanwezig en er blijkt veel animo te zijn voor de aanleg van breedband in het buitengebied.

Daarnaast is er een brief naar alle inwoners van het buitengebied van de gemeente Utrechtse Heuvelrug verstuurd.

Op 23 juni 2016 verscheen er in het AD Utrecht een artikel over breedband in het buitengebied van Utrechtse Heuvelrug. Deze kunt u hier lezen: Artikel AD Utrechtse Heuvelrug.

Op 29 september 2016 verscheen deze nieuwsbrief, met daarin informatie over de gesprekken met investeringsmaatschappij CIF en over de intentieverklaring die provincie Utrecht, 28 Utrechtse gemeenten, Gebiedsraad O-gen en Gebiedscommissie-West ondertekenden.

Op 23 december 2016 kwam deze nieuwsbrief uit, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen met investeringsmaatschappij CIF.

De afgelopen tijd hebben veel bewoners in Utrechtse Heuvelrug zich ingezet als buurtambassadeur. Zij hebben O-gen geholpen door de overige buurtbewoners te enthousiasmeren om zich uit te spreken over breedband in het buitengebied. In dit document vindt u een overzicht buurtambassadeurs Utrechtse Heuvelrug.

 

Een deel van gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft meegedaan in de glasvezelcampagne Gelderse Vallei Midden. Op 9 juli 2017 is deze campagne succesvol afgesloten. Meer dan 50% van de huishoudens/adressen in deze regio heeft een abonnement afgesloten bij één van de 5 providers. Dit betekent dat de Glasvezel buitenaf de aanlegwerkzaamheden voor deze adressen kon gaan opstarten. Inmiddels is de aannemer volop bezig met de daadwerkelijke aanleg.

Voor de bewoners van het resterende deel het buitengebied van Utrechtse Heuvelrug is de vraagbundelingsfase eind maart 2018 van start gegaan. Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt onderdeel uit van de regio Kromme Rijnstreek. Bij deze regio horen ook de gemeenten Wijk bij Duurstede, Houten, Bunnik en delen van Veenendaal, Rhenen en Woudenberg. Glasvezel buitenaf heeft 4 informatiebijeenkomsten voor de bewoners georganiseerd en is er een bijeenkomst voor de recreatiesector georganiseerd. De ambassadeurs zijn aan de slag gegaan om hun buurtgenoten te enthousiasmeren om een abonnement af te sluiten bij één van de 6 deelnemende providers. Als op 22 mei 2018 meer dan 50% van de (totaal 3500) adressen een abonnement heeft afgesloten, dan zal Glasvezel buitenaf gaan starten met de voorbereidingen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Kijk hier voor alle informatie over de providers, de ambassadeurs, lokale verkopers en overige informatie over de vraagbundelingscampagne Kromme Rijnstreek.