Rhenen

In mei 2016 vond er een informatieavond over breedband in het buitengebied plaats. Veel bewoners van het buitengebied waren hierbij aanwezig en er blijkt veel animo te zijn voor de aanleg van breedband in het buitengebied.

Bewoners kregen in oktober 2016 deze nieuwsbrief waarin ze op de hoogte gebracht werden van de stand van zaken.

Op 30 november 2016 schreef de Rhenense Betuwse Courant dit artikel over de aanleg van breedband in het buitengebied van Rhenen.

Eind december 2016 verscheen deze nieuwsbrief.

Veel bewoners in Rhenen willen zich inzetten als buurtambassadeur. Zij helpen O-gen door de overige buurtbewoners te enthousiasmeren om zich uit te spreken over breedband in het buitengebied. In dit document vindt u een overzicht van de buurtambassadeurs in Rhenen.

 

Een deel van gemeente Rhenen valt in de regio Kromme Rijnstreek. Voor de bewoners van dit deel van het buitengebied van Rhenen is de vraagbundelingsfase eind maart 2018 van start gegaan. Naast gemeente Rhenen maken ook de gemeenten Wijk bij Duurstede, Houten, Bunnik en delen van Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Woudenberg deel uit van regio Kromme Rijnstreek. Glasvezel buitenaf heeft 4 informatiebijeenkomsten voor de bewoners georganiseerd en is er een bijeenkomst voor de recreatiesector georganiseerd. De ambassadeurs zijn aan de slag gegaan om hun buurtgenoten te enthousiasmeren om een abonnement af te sluiten bij één van de 6 deelnemende providers. Als op 22 mei 2018 meer dan 50% van de (totaal 3500) adressen een abonnement heeft afgesloten, dan zal Glasvezel buitenaf gaan starten met de voorbereidingen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Kijk hier voor alle informatie over de providers, de ambassadeurs, lokale verkopers en overige informatie over de vraagbundelingscampagne Kromme Rijnstreek. Deze glasvezelcampagne duurt tot 22 mei 2018. Tot die tijd hebben de bewoners de gelegenheid om een abonnement af te sluiten bij één van de 6 deelnemende providers. Kijk hier voor alle informatie over de providers, ambassadeurs,  lokale verkopers en andere glasvezelonderwerpen.

Het resterende deel van gemeente Rhenen valt in de regio Gelderse Vallei Zuid. In de derde week van mei 2018 zal Glasvezel buitenaf voor de bewoners van deze regio informatiebijeenkomsten organiseren. De deadline voor de glasvezelcampagne is 13 juli 2018.