Nijkerk

 

Op 12 december 2017 vindt er een informatieavond voor buurtambassadeurs over snel internet in het buitengebied plaats. Deze vindt plaats bij Fije Visscher, Hoef 3 Nijkerk. De inloop is vanaf 19:30 en de avond zal starten om 19:45. Wilt u ook ambassadeur worden, dan nodigen we u van harte uit voor de informatiebijeenkomst. U kunt aanmelden via breedband@o-gen.nl

Buurtambassadeur?

Een aantal bewoners uit Nijkerk wil de rol van buurtambassadeur voor zijn/haar rekening nemen. Dat is natuurlijk mooi nieuws, echter…. voor diverse straten in het buitengebied zoeken we nog buurtambassadeurs. De “rol” van buurtambassadeur is: het enthousiasmeren van buren om een abonnement af te sluiten, zodat de benodigde 50% wordt gehaald. Voor een succesvolle vraagbundeling (die resulteert in voldoende aansluitingen) is een gebiedsdekkend netwerk van buurtambassadeurs een vereiste. Meld u aan als ambassadeur via ons contactformulier!

Glasvezel binnenkort ook beschikbaar in buitengebied van Nijkerk?

Begin 2018 zal marktpartij CIF starten met de vraagbundeling voor glasvezel in het buitengebied van (o.a.) gemeente Nijkerk. Dit is natuurlijk heel goed nieuws voor de bewoners van het buitengebied! Om ook daadwerkelijk aan te gaan leggen, moet in de vraagbundelingsfase 50% van de adressen in dit projectgebied een abonnement hebben afgesloten bij één van de 5 providers (Caiway, Solcon, Kliksafe, W3serve en CBizz).

Voorafgaand aan de start van de vraagbundelingsfase zal er een informatiebijeenkomst voor de bewoners én een bijeenkomst voor de buurtambassadeurs van het totale gebied plaatsvinden.

Eerder dit jaar is de Gebiedscoöperatie heel nauw betrokken geweest bij de vraagbundeling in een aantal gemeenten in het gebied “Gelderse Vallei Midden”. In dit gebied was een aanzienlijk netwerk van buurtambassadeurs beschikbaar, die met grote frequentie werd geïnformeerd over de stand van zaken. Er kon snel actie worden ondernomen als er in bepaalde straten nog extra inzet moest worden gepleegd. Deze aanpak heeft er toe geleid dat ruim 65% van de adressen zich heeft aangemeld. Dit willen we in Nijkerk natuurlijk ook!

 

 

Gebiedscoöperatie O-gen werkt samen met de gemeente Nijkerk aan het opzetten van dit netwerk.