Bunnik

Op 5 april 2016 vond er een informatieavond over breedband in het buitengebied plaats. Veel bewoners van het buitengebied waren hierbij aanwezig en er blijkt veel animo te zijn voor de aanleg van breedband in het buitengebied.

In mei 2016 is er bovendien een brief verstuurd naar alle bewoners van het buitengebied van Bunnik.

Op 29 september 2016 verscheen deze nieuwsbrief, met daarin informatie over de gesprekken met investeringsmaatschappij CIF en over de intentieverklaring die provincie Utrecht, 28 Utrechtse gemeenten, Gebiedsraad O-gen en Gebiedscommissie-West ondertekenden.

Op 23 december 2016 kwam deze nieuwsbrief uit, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen met investeringsmaatschappij CIF.

De afgelopen tijd hebben veel bewoners in Bunnik zich ingezet als buurtambassadeur. Zij hebben O-gen geholpen door de overige buurtbewoners te enthousiasmeren om zich uit te spreken over breedband in het buitengebied. In dit document vindt u een overzicht buurtambassadeurs Bunnik.

 

Voor de bewoners van het buitengebied van Bunnik is de vraagbundelingsfase eind maart 2018 van start gegaan. Gemeente Bunnik maakt onderdeel uit van de regio Kromme Rijnstreek. Bij deze regio horen ook de gemeenten Wijk bij Duurstede, Houten en delen van Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Rhenen en Woudenberg. Glasvezel buitenaf heeft 4 informatiebijeenkomsten voor de bewoners georganiseerd en is er een bijeenkomst voor de recreatiesector georganiseerd. De ambassadeurs zijn aan de slag gegaan om hun buurtgenoten te enthousiasmeren om een abonnement af te sluiten bij één van de 6 deelnemende providers. Als op 22 mei 2018 meer dan 50% van de (totaal 3500) adressen een abonnement heeft afgesloten, dan zal Glasvezel buitenaf gaan starten met de voorbereidingen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Kijk hier voor alle informatie over de providers, de ambassadeurs, lokale verkopers en overige informatie over de vraagbundelingscampagne Kromme Rijnstreek.