Gemeenten

Hoe staat uw gemeente ervoor?

Alle gemeenten in de provincie Utrecht tekenden vorig jaar een intentieverklaring om snel internet versneld te laten aanleggen in het buitengebied van de provincie Utrecht. Met het ondertekenen van deze intentieverklaring zetten de provincie en Utrechtse gemeentes de eerste stap om percelen in het buitengebied waar geen snel internet is (downloadsnelheid < 30 Mbit/s) van snel internet te voorzien. Dat vraagt veel voorbereiding. Zo zal aan de hand van een interessepeiling worden geïnventariseerd of er voldoende belangstelling is bij bewoners (minimaal 50% moet meedoen)

Daarnaast moet er een marktpartij bereid zijn om de uitrol van snel internet op zich te nemen. Bovendien  zullen veel gemeenten hun regels en procedures moeten aanpassen om een glasvezelnetwerk aan te leggen in het buitengebied. Kijk hiernaast hoe het er voorstaat bij uw gemeente.

Meld u aan als buurtambassadeur

Wij zijn op zoek naar buurtambassadeurs die ondersteunen bij de interessepeiling en vraagbundeling onder de bewoners van het buitengebied. Bij de interessepeiling wordt geïnventariseerd of er voldoende belangstelling is bij bewoners (minimaal 50% moet meedoen) voor snel internet.

Buurtambassadeurs zijn buurtbewoners die een belangrijke rol spelen bij het informeren van hun buurtgenoten over snel internet in het buitengebied. Wilt u zelf ook snel internet in uw buurt? Meldt u dan aan als buurtambassadeur op de pagina van uw gemeente.