De Glind op rand van aanleg glasvezel

Geplaatst op: 20 oktober 2017

DE GLIND/BARNEVELD Het is nog onzeker of er glasvezel in De Glind wordt aangelegd. Na de officiële inschrijvingsperiode was het aantal afgesloten contracten in het dorp en in het buitengebied van Leusden en Woudenberg nog onvoldoende om de kabels er aan te gaan leggen. Daarom is deze periode met twee weken verlengd.

54 procent van de huishoudens in het gebied toonde zich in de afgelopen vier weken geïnteresseerd in glasvezel, waar initiatiefnemer Digitale Stad Leusden mikte op 60 procent. Desondanks is ze optimistisch dat dit percentage alsnog kan worden gehaald, daarom is de inschrijvingsperiode verlengd. ,,Vooral tegen het einde zagen we het aantal inschrijvingen hard omhoog gaan”, aldus Jordi Duits, lid van het projectteam.

EXTRA WERVEN
,,Per dag kwamen er zo’n dertig àveertig bij. Daarom denken we met nog twee extra weken het benodigde aantal inschrijvingen wel te gaan halen. Er is een aantal straten waar we nagenoeg geen inschrijvingen hebben. Daar gaan we nog eens extra werven.” Volgens Duits was de belangstelling in De Glind voor glasvezel ‘heel groot’ en ook in Achterveld zijn behoorlijk wat overeenkomsten voor het supersnelle internet gesloten.

Eerder dit jaar werkte glasvezelbedrijf CIF aan een breedbandproject rond het buitengebied van Barneveld, Kootwijkerbroek, Stroe en Kootwijk. Dat bedrijf verkocht in die periode ook abonnementen in het gebied tussen De Glind en Barneveld. Dat was Digitale Stad Leusden niet bekend en men ging hier de afgelopen maand ook werven. ,,Tussen grofweg tankstation Argos aan de Scherpenzeelseweg en De Glind hebben wij ook enige tijd geworven. We wisten niet dat CIF daar al was geweest”, erkent Duits.

,,Het gaat om ongeveer 150 adressen. Toen we daar achter kwamen, hebben we contact gelegd met CIF en kwam er duidelijkheid. Op een enkele plek zal het zo zijn dat het ene huis CIF-glasvezel heeft en de buurman glasvezel van ons. Er zullen dus verschillende kabels in de grond liggen, want we gaan de paar klanten die we in dat gebied hebben geworven uiteraard wel gewoon van glasvezel voorzien.” CIF bevestigt dat het daar eerder al klanten heeft geworven. ,,We hebben er over gehoord, maar hebben er geen last van”, aldus woordvoerster Marieke Seinen. ,,We gaan de kabels daar gewoon aanleggen. Momenteel zijn we bezig met de schouwwerkzaamheden. Dan bekijken we de woning en schatten we in waar het modem moet komen. Binnenkort start de aanleg.”

CIF gaat waarschijnlijk begin volgend jaar van start met een nieuwe glasvezelcampagne in het buitengebied rond Voorthuizen, Garderen, Terschuur en Zwartebroek.

Bron: Barneveldse Krant